0546-700217 06-41557330

Koen Groot Zwaaftink, MSc.


Osteopaat D.O.-MRO | Docent | Fysiotherapeut | Echografist-MSU

Het menselijk lichaam heeft mij als fanatiek sporter altijd geboeid. Vandaar dat ik ben begonnen aan de opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede, waaraan ik in 2004 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut.

Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik steeds enthousiaster en nieuwsgieriger geworden naar de werking van ons lichaam. Met name hoe verschillende structuren binnen het lichaam op een ingenieuze wijze via bindweefselvliezen en het zenuwstelsel met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Deze onderlinge verbinding binnen het lichaam vormt de basis van de osteopathie, vandaar dat ik me in 2004 heb ingeschreven voor de vijfjarige opleiding osteopathie. De osteopathie onderzoekt en analyseert het gehele lichaam. Osteopaten onderscheiden zich hiermee van andere disciplines. Niet alleen spieren, botten en gewrichten worden onderzocht, maar ook de beweeglijkheid van organen, bloedvaten, zenuwen en bindweefselvliezen. Door deze totale aanpak is het mogelijk om een klacht effectiever te behandelen en om moeilijk behandelbare problemen op te lossen. Iedere klacht is als een onopgeloste puzzel. Het oplossen van de puzzel is iedere keer weer een ontzettend leuke uitdaging!

Na vijf drukke en interessante jaren ben ik in 2009 geslaagd voor de opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent.

 

In 2014 ben ik gestart met de opleiding Master of Science in Osteopathy aan de University of Applied Sciences te Innsbruck. Dit is een academische opleiding op het gebied van wetenschappelijk onderzoek binnen de gezondheidszorg. Gedurende de opleiding heb ik onderzoek gedaan naar de reacties van het autonome zenuwstelsel na een manipulatie (correctie) of mobilisatie van de wervelkolom. Mijn thesis heb ik in het najaar van 2016 positief verdedigd en mag mij nu Master of Science (MSc.) noemen.

Thesis: Neurovegetative Reactions of Spinal Manipulation and Mobilization. A literature review

 

De laatste jaren heb ik mij middels nascholing verdiept in het accuraat en wetenschappelijk verrichten van lichamelijk onderzoek. Zo heb ik enkele schouder- en kniespecialisatie cursussen gevolgd en een cursus over neurodynamica, om nauwkeuriger een diagnose te kunnen stellen.

Naast de genoemde opleidingen blijf ik mij middels verschillende cursussen vakinhoudelijk bijscholen en ontwikkelen.

 

De OsteopaatMaak een afspraak