Osteopathie


Osteopathie

Alles in uw lichaam beweegt: van spieren tot bloedvaten, van organen tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om gezond en zonder klachten te kunnen functioneren. Bewegingsverlies zorgt ervoor dat weefsels niet in optimale conditie zijn en sneller tot klachten kunnen leiden.

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de bewegingen van en in het lichaam onderzocht worden.

Als osteopaat zal ik u totaal onderzoeken en richt ik mij op de oorzaak van de klacht. Dit hoeft niet altijd de plek te zijn waar de pijn zich bevindt. Middels manuele technieken (met mijn handen) herstel ik de beweeglijkheid van de verschillende structuren in uw lichaam. Door de beweeglijkheid te bevorderen kan uw lichaam zichzelf genezen en weer gezond en klachtenvrij functioneren!

Het eerste consult duurt 45-60 minuten en bestaat uit een vraaggesprek, veiligheidsonderzoek en een bewegingsonderzoek van uw totale lichaam. De resultaten van het onderzoek worden besproken en gezamenlijk wordt een behandelplan opgesteld. Indien nodig wordt contact opgenomen met huisarts of specialist om de veiligheid van de behandeling te garanderen.

Vervolgconsulten duren 30-45 minuten. Tussen de behandelingen zit een of meerdere weken. In die tijd kan het lichaam zichzelf herstellen en tot een nieuw evenwicht komen. Vaak zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende voor herstel of een duidelijke verbetering.

Binnen de praktijk wordt intensief samengewerkt met andere (para)medici, zoals fysiotherapeuten, manueel therapeuten, (huis)artsen, logopedisten, podotherapeuten en diëtisten. Indien uw klachten nader onderzoek vereisen, wordt er in samenspraak met u contact met hen op genomen.

Voor een korte uitleg en indruk van osteopathie klik op één van de onderstaande video’s.

Reportage van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie – NVO voor Lifestyle Experience RTL4.

10x beter van ntr: met Harm Edens

 

OsteopathieMaak een afspraak